Blog

SEO

Waarom is SEO zo belangrijk?

Zelf SEO teksten schrijven voor je eigen website is niet altijd even makkelijk. Een tekst moet aantrekkelijk, goed leesbaar en interessant zijn. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat de webtekst de lezer aanzet tot actie. Deze actie kan zijn in de vorm het kopen van jouw product of dienst. Of dat de lezer bijvoorbeeld een reactie achterlaat op jouw website. Maar er zit nog wel een groot verschil in zomaar een webtekst schrijven en SEO teksten laten schrijven door een specialist.

 

Goede SEO teksten laten schrijven is multifunctioneel voor jouw website

SEO teksten laten schrijven zorgt er niet alleen maar voor dat de bezoekers op jouw website worden aangezet tot actie. Het zorgt er in de eerste instantie voor dat zij jouw website kunnen vinden. Waarschijnlijk weet jij (als ondernemer) al lang hoe belangrijk het is om goed vindbaar te zijn op het internet.

 

Met goede Search Engine Optimalization teksten bereik je niet alleen maar véél mensen

Maar misschien nog wel belangrijker, SEO teksten laten schrijven door een specialistische copywriter of SEO tekstschrijver zorgt ervoor dat jij DE mensen bereikt die voor jouw bedrijf onwijs interessant zijn! Dit zijn de mensen die specifiek op zoek zijn naar jou. De voordelen hiervan zijn dat deze mensen langer op je website blijven, interesse hebben voor de teksten op je website en dat deze mensen heel makkelijk worden aangezet tot actie. Een klein voorbeeld dat ik wel eens noem is het volgende:

Jan is opzoek naar een witte map op zijn snelhechters in te doen. Jouw bedrijf verkoopt (in dit geval) bureauartikelen, dus ook de witte mappen. Jan is dus voor jou een potentiële klant. Nu zie ik vaak gebeuren dan ondernemers binnen zoekresultaten gevonden willen woorden op zoekwoorden als ‘map’. Echter heeft een map ook de betekenis als ‘kaart’, en geloof mij, hoger dan Google Maps zal niemand ooit scoren binnen de zoekresultaten van Google. Wanneer je SEO teksten laten schrijven door een specialist, is er vooraf zoekwoordenonderzoek gedaan, om zulke (en nog veel meer) foutjes te voorkomen.

 

Geen gedupliceerde content

Dit is misschien nog wel het belangrijkste voordeel van SEO teksten laten schrijven door een SEO specialist. Wanneer jij jouw SEO teksten laat schrijven moet deze tekst allereerst natuurlijk speciaal voor jou geschreven worden en niet een al bestaande tekst zijn. Een SEO specialist weet dat (ook in kleine mate) kopiëren van teksten in je eigen tekst onwijs slecht is voor je ranking binnen de zoekresultaten. SEO teksten laten schrijven zorgt er dus voor dat jij altijd creatieve, nieuwe en unieke content op je website hebt staan. Voor de lezer is dit ook veel interessanter. Dit omdat vrijwel niemand ervan houdt om teksten vaker dan één keer te lezen.

Lijkt het hebben van professionele en aantrekkelijke teksten op jouw website, met alle bijbehorende voordelen jou interessant? Neem dan gerust eens contact op met mij.

LATEN WE BEGINNEN

Klaar voor het echte werk? Neem dan zo snel mogelijk contact op.